Panna cotta od vanilije i manga

  • total time Ukupno vrijeme 20 min
  • servings Porcija: 4
  • serving size Veličina porcije 1/2 cup
  • level Razina srednje

Za sloj s mangom:
2 manga srednje veličine, oguljena i nasjeckana
2 1/4 žličice želatine u prahu

Za panna cottu:
1 ½ žličica želatine u prahu
2 žlice hladne vode
1 čaša punomasnog vrhnja
1 čaša šećera
1 čaša siggi’s 0% skyr jogurta od vanilije
1 žlica soka od limuna

Za sloj s mangom:

Pospite želatinu na vodu i promiješajte. Stavite sa strane.

Komade manga stavite u blender ili procesor hrane i miješajte dok ne postanu kremasti. Dodajte otopljenu želatinu u blender i dobro promiješajte. Smjesu od manga ulijte u 4 čaše i stavite u hladnjak na barem 2 sata da se stvrdne.

Za panna cottu:

Pospite želatinu na vodu i promiješajte. Stavite sa strane.

U loncu na srednjoj vatri polako zakuhajte punomasno vrhnje i šećer. Skinite s vatre i pijenjačom umutite smjesu sa želatinom. Polako pijenjačom dodajte u siggi’s 0% skyr jogurt od vanilije. Umiješajte sok od limuna i podijelite smjesu sa skyrom u čaše, na sloj s mangom.

Nježno lupkajte dno čaša po ravnoj površini kako biste uklonili mjehuriće zraka. Ostavite u hladnjaku barem 4 sata ili preko noći. Poslužite hladno u čašama.