Klasičan umak od rajčica

  • total time Ukupno vrijeme 20 min
  • servings Porcija: 5
  • serving size Veličina porcije 1/2 cup
  • level Razina srednje

2 žlice maslinovog ulja
6 češnja češnjaka, oguljenih
1 konzerve rajčica, narezanih na kockice ili cijele
1 čaša listova bosiljka
1/3 čaše siggi’s 0% skyr jogurta natur
sol i papar

U veliki lonac na srednjoj vatri dodajte maslinovo ulje i češnjak. Pirjajte češnjak dok ne postane zlatno smeđi sa svih strana. Dodajte konzervu rajčica i pomiješajte. Pirjajte rajčice na srednjoj vatri dok se umak ne smanji za trećinu, oko 20 minuta. Maknite lonac s vatre i dodajte listove bosiljka i siggi’s skyr. Pomiješajte. Pažljivo stavite umak u blender i miješajte dok ne postane kremast. Posolite i popaprite, po ukusu.