450g korijena celera
2 Granny Smith jabuke
5 žlica siggi’s 0% skyr jogurta natur
2 žlice jabučnog octa
1 žličica dijon senfa
2 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1/4 žličice maka
1/4 žličice sjemenki korijandera
1/8 žličice sjemenki kima
1/4 žličice morske soli
sok 1/2 limuna (za dresing)
1/4 čaše, miješanih začinskih trava (peršin, menta i kopar)
Ogulite i naribajte korijen celera i jabuke. Ostavite u hladnoj vodi s malo limunovog soka da ne potamni. Stavite na stranu.
Napravite dresing tako da pomiješate jogurt, limunov sok, ocat, senf i maslinovo ulje. Dobro pomiješajte pijenjačom.
Lagano prepecite sjemenke korijandera i kima na štednjaku dok ne zamirišu. Zatim ih lagano zdrobite valjkom. Pomiješajte s makom i solju.
Pomiješajte naribani korijen celera i jabuku s dresingom od jogurta. Ubacite mješavinu sjemenki, a zatim nasjeckane začinske trave.
Servirajte kao ukusnu salatu za prilog!