Cheesecake s korom od kokosa i badema

  • total time Ukupno vrijeme 30 min
  • servings Porcija: 10
  • serving size Veličina porcije 1 slice
  • level Razina srednje

2 čaše mljevenih badema
1/2 čaše plus 3 žlice kokosovog šećera
1/4 čaše kokosovog ulja, otopljenog
3 čaše siggi’s 0% skyr jogurta natur
3 jaja
2 žličice čistog ekstrakta vanilije
1 1/2 žlica kukuruznog škroba
1 mjerica miješanog šumskog voća

Zagrijte pećnicu na 180°C. Pripremite kalup za tortu veličine 25 cm tako da dno i stranice namažete maslacem.

U zdjeli srednje veličine pomiješajte mljevene bademe, 3 žlice kokosovog šećera i kokosovo ulje. Mješavinu utisnite na dno pripremljenog kalupa i stavite sa strane.

U velikoj zdjeli pijenjačom ili ručnim mikserom pomiješajte jogurt, jaja, 1/2 čaše kokosovog šećera, ekstrakt vanilije i kukuruzni škrob. Mješavinu sa skyrom stavite u pripremljeni kalup.

Pecite oko 20 minuta ili dok ne postane zlatno smeđe po rubovima i polutvrdo u sredini. Kolač ohladite na sobnu temperaturu, a zatim stavite u hladnjak na najmanje 2 sata. Kad se ohladi, na vrh stavite miješano šumsko voće i uživajte!

Kolač će biti gust i ukusan!