može li se vaša čaša reciklirati?

siggi’s čaše izrađene su od plastike koja se može reciklirati. Čaša ima papirnati omotač koji se može lagano skinuti i time odvojiti od plastične čaše.

dodajete li šećer u vaše proizvode?

Želimo da količina šećera u našim proizvodima bude minimalna, čak i ako se radi o prirodnom šećeru, proizvodi siggi’s lagano su zaslađeni agavinim sirupom ili šećerom od šećerne trske, a tu je i šećer koji prirodno dolazi od voća koje se nalazi u našim proizvodima. Ne koristimo umjetna sladila ili visoko fruktozni kukuruzni sirup.

sadrži li voće u siggijevim proizvodima GMO sastojke?

Proizvodi siggis izrađeni su od prirodnih sastojaka koji ne sadrže GMO sastojke. Naš popis sastojaka je vrlo jednostavan te nastojimo osigurati da naši proizvodi budu izrađeni od najboljih sastojaka koji ne sadrže GMO sastojke.

sadrže li vaši proizvodi GMO sastojke?

Proizvodi siggi’s izrađeni su od prirodnih sastojaka koji ne sadrže GMO. Naš popis sastojaka je vrlo jednostavan te nastojimo osigurati da naši proizvodi budu izrađeni od najboljih sastojaka koji ne sadrže GMO.

sadrže li vaši proizvodi orašaste plodove?

Proizvodi siggy’s ne sadrže orašaste plodove.

mogu li još uvijek uživati u proizvodima siggi’s iako imam simptome intolerancije na laktozu?

Naši proizvodi od jogurta imaju svega oko 3% laktoze jer se laktoza u velikoj mjeri uklanja zajedno sa sirutkom tijekom procesa cijeđenja.

je li u redu jesti jogurt nakon datuma označenog na pakiranju „najbolje upotrijebiti do“?

Preporučujemo da uživate u bilo kojem mliječnom proizvodu siggi’s do datuma označenog na našem pakiranju “najbolje upotrijebiti do”.

je li u redu ako se na vrhu jogurta pojavi tekućina kad ga otvorim?

Tekućina koja se povremeno može naći na površini jogurta je sirutka. Neznatno odvajanje sirutke od jogurta potpuno je prirodno i zbog toga se ne trebate brinuti. Kada se to dogodi, sirutku možete pomiješati s jogurtom kako biste dobili glatku teksturu ili je možete izliti iz čaše. Sirutka sadrži nekoliko minerala i hranjivih tvari uključujući kalcij i proteine sirutke. Neznatno odvajanje sirutke u našem jogurtu rezultat je ne korištenja sastojaka poput škroba ili nekog drugog stabilizatora koji bi mogli spriječiti ovu pojavu izdvajanja sirutke.

jesu li vaši proizvodi bez glutena?

Da, svi naši proizvodi su bez glutena. Ne sadrže pšenicu, ječam ili raž , a gluten ne koristimo kao dodatak hrani u obliku poboljšivača okusa, stabilizatora ili zgušnjivača.

što je islandski skyr?

Skyr je sastavni dio islandske prehrane više od 1000 godina. Tradicionalno spravljen iz obranog mlijeka, proizvodi se procesom cijeđenja zbog čega jogurt postaje gušći i dobiva jedinstvenu strukturu. Za jednu čašu siggi’s skira potrebno je do četiri puta više mlijeka nego za čašu običnog jogurta.

je li vaš proizvod proizveden na Islandu?

siggi’s skyr je islandski tip jogurta proizveden u industrijskim uvjetima moderno opremljene tvornice u Sloveniji po tradicionalnom islandskom receptu.

zašto vaš jogurt ima toliko proteina?

Kada proizvodimo skyr, počinjemo s izradom baze koja je slična običnom jogurtu. Zatim cijedimo sirutku, odnosno vodu u mlijeku, nakon čega slijedi zgrušavanje. To znači da za jednu čašu skyra trebamo oko 4 puta više mlijeka nego za čašu običnog jogurta. Kao rezultat tog procesa, skyr sadrži 2-3 puta više proteina od standardnog jogurta.

kakve su to “točkice” u mojem skyr jogurtu s okusom vanilije?

“Točkice” koje vidite u našim proizvodima s okusom vanilije zapravo su dijelovi sjemenki bourbon vanilije koju koristimo!

Ne možete naći ono što tražite?

Ovdje smo da bismo vam pomogli